!!! OBVESTILO !!!

 

!!! OBVESTILO !!!

 

Spoštovani pacienti, uporabniki zdravstvenih storitev, drage občanke in občani!

 

Zaradi vsem poznane zahtevne splošne situacije v državi moramo zdravstveni delavci s še večjo vnemo, zbrano in dobro organizirano zagotavljati vse nujne zdravstvene storitve. V Zdravstvenem domu Piran smo zato v teh neobičajnih razmerah dolžni reorganizirati delo tako, da bi bili stalno pripravljeni pomagati vsem, ki to pomoč potrebujejo. Pri tem ste nam v veliko pomoč lahko tudi Vi, dragi pacienti.

 

Zato Vas prosimo, da pri vseh vrstah težav, oziroma pri želji za kontakt s svojim zdravnikom NAJPREJ UPORABITE TELEFONSKI KONTAKT. Zaradi obremenjenosti telefonskih linij Vas vljudno prosimo za razumevanje in potrpežljivost. Zagotavljamo Vam resno in odgovorno obravnavo.

 

 

VSE AMBULANTE DRUŽINSKE MEDICINE - IZBRANI ZDRAVNIK, DELAJO PO SVOJEM OBSTOJEČEM URADNEM URNIKU.

ZA NAROČANJE ZDRAVIL IN NAPOTNIC TER V PRIMERU ZDRAVSTVENIH TEŽAV IN ŽELJI PO NAROČILU NA PREGLED MORATE NAJPREJ VZPOSTAVITI TELEFONSKI KONTAKT IN SE NA PREGLED TELEFONSKO NAROČITI!


INTERNISTIČNA, DIABETOLOŠKA AMB., ORL. AMBULANTA, PSIHIATRIJA, PEDOPSIHJATRIJA IN KLINIČNA PSIHOLOGIJA SO NA VOLJO V REDNEM DELOVNEM ČASU AMBULANT. OBVEZEN JE PREDHODNI TELEFONSKI KONTAKT!


DIAGNOSTIČNI LABORATORIJ LUCIJA OBRATUJE PO USTALJENEM URNIKU VSAK DAN DOPOLDAN.

 

PONOVNO VAS PROSIMO, DA SE NENAROČENI NE ODPRAVLJATE K ZDRAVNIKU, VEDNO JE POTREBENA PREDHODNA TELEFONSKA NAJAVA! 

 


 

Na podlagi O D R E D B E o začasnih ukrepih za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19):

 

1. člen

(1) S to odredbo se določi, da se prekine izvajanje preventivnih zdravstvenih storitev pri vseh izvajalcih zdravstvene dejavnosti v mreži javne zdravstvene službe.

(2) Ne glede na prejšnji odstavek se izvajajo preventivne zdravstvene storitve, katerih opustitev bi lahko imela negativne posledice za zdravje pacienta.

 

Vas obveščamo, da do nadaljnjega odpovedujemo vse dejavnosti  Centra za krepitev zdravja Piran (delavnice, pogovorne ure, zdravstveno vzgojo po vrtcih in šolah, pripravo na porod in starševstvo, delo v lokalni skupnosti).

Z aktivnostmi bomo nadaljevali takoj, ko bo možno in vas bomo o tem pravočasno obvestili.


 

Na podlagi 2. člena Odredbe o začasnih ukrepih za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) (Uradni list RS št. 22/2020 z dne 13. 3. 2020), ki jo je izdal minister za zdravje in se začne uporabljati 16. 3. 2020, morajo vsi izvajalci zdravstvenih storitev

 

 

 

odpovedati vse zobozdravstevene storitve

 

 

 

Dežurna zobozdravstvena ambulanta za NUJNE primere je v ZD KOPER

 

Dellavallejeva 3, 6000 Koper (drugo nadstropje)

 

Tel. št. ambulante  05/6647-399

 

 

 

  • Med NUJNA ZOBOZDRAVSTVENA STANJA, KI SE OBRAVNAVAJO SODIJO:

 

- močan zobobol (huda stalna bolečina, ko analgetik več ne pomaga)
- akutna infekcija
( vnetje, ki se kaže kot oteklina, težje požiranje in odpiranje ust, zvišana telesna temperatura)
- večja krvavitev
, ki se sama ne zaustavi v določenem čaovnem obdobju
- poškodbe v področju zob
( poškodba v področju zgornje in spodnje čeljusti oz. ustne votline)

 

 


 

Povezava do uradne strani RS za koronavirus


 

Urgentna ambulanta je na voljo vsak delovnik od 7:00 do 20:00 na lokaciji ZD Lucija, Cesta solinarjev 1, 6320 Portorož, tel. 05 62 07 234.
 
Dežurna zdravstvena služba je v nočnem času od 20:00 do 7:00 ter ob sobotah, nedeljah in praznikih 24/h v prostorih Splošne bolnišnice Izola (Urgentni center Izola). Ob sobotah, nedeljah in praznikih na omenjeni lokaciji deluje tudi dežurna pediatrična ambulanta od 8:00 do 18:00. tel. 05 62 07 200.
 
Z OBVEZNO predhodno telefonsko najavo deluje tudi enotna vstopna točka za domnevno okužene bolnike z novim korona virusom SARS-CoV-2 v okviru Zdravstvenega doma Koper, na Bonifiki tel. 05 66 47 440.
 
Ginekološka ambulanta za zdrave nosečnice in nujna ginekološka stanja pri pacientkah brez okužb dihal se nahaja v ZD Koper, Dellavallijeva ulica 3, Koper, tel: 05 66 47 276
 
Na brezplačni telefonski številki 080 1404 lahko dobite informacije o koronavirusu vsak dan med 8. in 20. uro. Za dodatne informacije za splošno javnost, navodila in pojasnila se lahko posvetujete s strokovnjakom z NIJZ na telefonski številki 031 646 617 in 031 619 118, vsak dan med 9.00 in 17.00 uro.

Veliko zdravja in pozitivnih misli Vam želi ekipa Zdravstvenega doma Piran

 

 

 

Pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 je tako kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

 

Izogibamo se tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.

Ne dotikamo se oči, nosu in ust.

V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.

Upoštevamo pravila higiene kašlja.

Redno si umivamo roke z milom in vodo.

V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost etanola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.

Splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.

V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

ZD Piran © 2013 - Produkcija: Profi Bit - vstop: Administracija strani