CEPLJENJE PROTI SEZONSKI GRIPI

 

Obveščamo vas, da bomo z dnem 4.11.2019 pričeli s cepljenjem proti sezonski gripi.Pred gripo se lahko učinkovito zavarujemo z vsakoletnim cepljenjem. Cepljenje proti gripi je priporočljivo za vse, ki želijo sebe in svoje bližnje zaščititi pred boleznijo, še posebej pa za nosečnice, kronične bolnike, za starejše osebe in majhne otroke. Priporočljivo je tudi za vse osebe, ki so pri svojem delu izpostavljene nevarnostim okužbe ali lahko prenesejo okužbo na druge.

 

Upravičenci za cepljenje s cepivom proti gripi, ki ga krije ZZZS, so kronični bolniki z boleznimi obtočil, dihal, sečil, jeter, z metabolnimi boleznimi, živčno mišičnimi in vezivnimi boleznimi, malignimi obolenji, boleznimi krvi in krvotvornih organov, boleznimi, ki slabijo imunski odziv in to ne glede na njihovo starost ter vse zdrave osebe stare 65 let in več ne glede na zdravstveno stanje. Za te paciente je cepivo brezplačno.


Vse ostale zdrave osebe, stare od 6 mesecev do vključno 64 let, za cepljenje proti gripi plačajo cepivo in cepljenje skupaj v znesku 14 EUR. 

   • Kronični bolniki, nosečnice, osebe stare 65 let ali več………BREZPLAČNO
  • Ostali…………………………………………………………............14€

 

 

 

Za termin cepljenja se posvetujte pri izbranemu zdravniku.

ZD Piran © 2013 - Produkcija: Profi Bit - vstop: Administracija strani